Tiedote: Eurovaalien tienvarsimainonta on aloitettu

Tiedote: Eurovaalien tienvarsimainonta on aloitettu

Olen saanut useita yhteydenottoja, joissa luullaan tienvarsimainosteni olevan ”unohtunut” Varsinais-Suomen teiden varsille. On hienoa, että ihmiset ovat aktiivisia ja että mainonta tavoittaa. Tässä kohtaa voin kuitenkin todeta, että syytä huoleen ei ole.

Tienvarsikyltit on tällä viikolla viety teiden varsille täysin asiallisesti eurovaalien mainonta-ajan alkamisen jälkeen. Kyltit haettiin sääntöjen mukaisesti heti pois eduskuntavaalien jälkeen, niihin vaihdettiin uudet numerot ja niitä on nyt viety uusille paikoilleen takaisin. Vaaleihin liittyviä tienvarsikylttejä saa laittaa kuukautta ennen vaalipäivää, eurovaaleja ajatelleen siis on saanut laittaa jo 26.4.2019 alkaen.

Ymmärrän, että vaalit herättävät tunteita ja Suomi on monien sääntöjen maa. Tiimissäni mainostusohjeet on kuitenkin tarkkaan luettu. Toivon ihmisten heräävän pian eurovaaleihin, etenkin nyt kun ilmoitukset äänioikeudestakin on jo postitettu koteihin ja ennakkoäänestys alkaa kolmen viikon kuluttua. Hiljalleen alkaa muidenkin ehdokkaiden mainoksia varmasti taas näkyä teiden varsilla. Mainokset tullaan keräämään pois vaalipäivän 26.5. jälkeen sallitussa ajassa, tottakai. Sen jälkeen niitä ei taas muutamaan vuoteen näykään.

Mainoksia ei saa omatoimisesti ottaa pois tai muutenkaan turmella. Joku oli mainoksiani jo ehtinyt poistaa mm. Marttilasta, kun ei varmaan tiennyt niiden olevan siellä laillisesti eurovaalien takia. Levitetäänhän sanaa tästä ja jätetään mainokset rauhaan!

Ystävällisesti

Janika Takatalo

eurovaaliehdokas (kok.)