Kokoomuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelma julkistettu

Tiedote 11.3.2019

Julkaisuvapaa

Kokoomus ehdottaa toimia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi

Kokoomuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspoliittinen ohjelma on julkaistu. Puoluehallitus on hyväksynyt ohjelman, joka valmisteltiin eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Raassinan sekä puoluehallituksen jäsen Janika Takatalon johdolla.

Kansanedustaja Sari Raassina korostaa kokoomuslaisen tasa-arvoajattelun lähtökohtana yksilön itsemääräämisoikeutta ja oikeutta olla oma itsensä.

”Jokaisen on voitava ominaisuuksistaan tai lähtökohdistaan riippumatta tavoitella omia päämääriään, oppia uutta, kehittää itseään ja hyötyä ahkeruutensa ja järkevien valintojen tuloksista. Ihmisen on voitava mahdollisimman pitkään säilyttää mielessään rajattomien mahdollisuuksien ajatus”, Raassina painottaa.

Takatalo nostaa esiin kansainvälisen näkökulman.

”Suomessa sukupuolten tasa-arvo toteutuu monien kansainvälisten vertailujen perusteella varsin hyvin. Tämä ei tarkoita, ettei ratkaistavia ongelmia ja voitettavia haasteita yhä olisi. Vaikka tekemistä on kotimaassa, Suomen on oltava mukana edistämässä tasa-arvoa myös maailmalla. Usein juuri tasa-arvon puuttuminen on yhteiskuntien hyvinvointia ja vakautta keskeisesti heikentävä tekijä, johon vaikuttamalla myös taloudelliset ja turvallisuuteen liittyvät ongelmat ovat helpommin ratkaistavissa”, sanoo Takatalo.

Ohjelmassa on seitsemältä politiikan osa-alueelta kaikkiaan 28 toimenpidettä, joita kokoomus ehdottaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Ohjelma kokonaisuudessaan on luettavissa osoitteessa:

https://www.kokoomus.fi/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuuspoliittinen-ohjelma/

Tasa-arvo, yhdenvertaisuus, ohjelma, kokoomuksen, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelma, kokoomus, #Takatalo2019, eduskuntavaalit 2019, Turku, Salo, Eurovaalit 2019, Varsinais-Suomi