Kiitos luottamuksesta!

Vaalit ovat nyt takana päin ja pieni irtiotto pääsiäisloman merkeissä samaten. Tänään koitti kuitenkin arki, ja nyt katson innolla tulevaan kohti pian alkavia uusia haasteita kaupunginvaltuutettuna. Tästä saavutuksesta kuuluu kiitos teille. Kiitos kaikille tsemppareille, tiimiläisille, minua suositelleille, flaikun hymyillen vastaanottaneille ja tietysti äänestäneille.

Minulle on koko ajan ollut selvää, että jokaisen äänen takana on ihminen. Jokaisella on vain yksi ääni, ja se että luottaa sen minulle, vetää todella nöyräksi. 338 ihmistä ajatteli minun olevan paras valinta kaupunginvaltuustoon, ja se ei ole mikään pieni määrä ihmisiä. Kiitos luottamuksesta. Teen kaikkeni sen eteen, että voitte olla ylpeitä valinnastanne!

Jos katsoo vaaleja suuremmassa kokonaisuudessa, niin oma puolueeni Kokoomus säilyi Turun suurimpana puolueena. Toiseksi kipusi Vihreät 14 paikallaan. Demarit saivat tyytyä kolmanteen sijaan 12 paikallaan. Äänestysaktiivisuus nousi näissä vaaleissa hieman ollen nyt 59%. Valtuutettujen keski-ikä on jatkossa 45 vuotta ja miehiä valtuutetuista on 51%. Uusia on 34% valituista.

Erityisen ilahduttavaa oli meidän nuorten ja opiskelijoiden laaja esiinmarssi. Taidan olla täpärästi valtuuston kolmanneksi nuorin. Kanssani samana vuonna syntynyt vihreiden Riina Lumme on joitakin kuukausia nuorempi. Meidän ryhmästämme löytyy myös koko valtuuston nuorin, 18-vuotias Alvar Euro. Teimme jonkin verran yhdessä kampanjaa ja onkin superhauskaa päästä aloittamaan nyt valtuustotyö yhdessä. Lisäksi valtuustosta löytyy minulle opiskelijapolitiikasta tuttuja kavereita yli puoluerajojen ja myös varapaikoilta kokouksiin tulee varmasti pääsemään hyviä nuoria. Uskon, että tämä nuorennusleikkaus tulee näkymään eteenpäinsuuntautuvina ja tulevaisuusorientoituneina päätöksinä.

Tällä hetkellä kullakin ryhmällä on meneillään valmistautumiset ryhmien välisiin neuvotteluihin. Ensin katsotaan asiat ja mahdollinen Turku-sopimus tai jokin sen tyyppinen ohjenuora seuraaviksi vuosiksi. Olen ollut neuvottelijoihimme yhteyksissä minulle tärkeiden asioiden tiimoilta.

Asioiden jälkeen katsotaan mitkä paikat mikäkin puolue saa ja sen jälkeen ne jaetaan ryhmissä sisäisesti ehdokkaiden osaamisen ja vaalimenestyksen perusteella. Olemme jokainen täyttäneet toivelistat meille mieluisista paikoista. En tässä vielä paljasta omiani, mutta voitte helposti uskoa niiden liittyvän vaaleissa esillä pitämiini teemoihin ja olen myös ilmoittanut olevani valmis kantamaan vastuuta merkittävillä paikoilla. Toivottavasti paikkoja irtoaa, ja nuoret päästetään täyttämään potentiaalinsa. Seuraan myös mielenkiinnolla sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista kärkipaikkoja jaettaessa. Naisten osuus valtuustossa on noussut, mutta nouseeko johtopaikoilla olevien naisten määrä?

Joka tapauksessa toivon hyvää yhteistyötä ja menestyksekästä valtuustokautta nyt kesäkuussa aloittavalle valtuustollemme. Jatkan aktiivista kirjoittelua ja someraportointia jatkossakin. Parhaiten pysyt kärryillä lukemalla tätä blogiani tai seuraamalla facebookin poliitikko-sivuani.

Olen myös kiitollinen kaikista yhteydenotoista ennen vaaleja. Toivottavasti olette rohkeasti yhteydessä jatkossakin!