Tiedote 18.9.2017: Takatalo ja Euro: Varsinais-Suomessa kokeiltava maakunnallista nuorisovaikuttamista

Tiedote 18.9.17

julkaisuvapaa heti

Takatalo ja Euro: Varsinais-Suomessa kokeiltava maakunnallista nuorisovaikuttamista

Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston nuorimpiin jäseniin kuuluvat Janika Takatalo ja Alvar Euro penäävät nuorten osallistumismahdollisuuksien perään uutta maakuntahallintoa suunniteltaessa.

Tuleva maakuntalaki velvoittaa tulevat maakunnat asettamaan maakunnallisen nuorisovaltuuston nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen takaamiseksi. Nuorten on voitava vaikuttaa päätöksentekoon myös maakuntatasolla. Kunnallisten nuorisovaltuustojen tulee päästä rakentamaan maakuntapäättäjien tuella omaan maakuntaan sopivia nuorten vaikuttamisen malleja jo suunnitteluvaiheessa.

Takatalo ja Euro jättivät kauden ensimmäisessä maakuntavaltuuston kokouksessa aloitteen siitä, että Varsinais-Suomessa kuullaan maakuntahallinnon suunnittelussa kunnallisia nuorisovaltuustoja ja valmistaudutaan maakunnallisten nuorisovaltuustojen tuloon pilotoimalla maakunnallista nuorisovaikuttamista.

Lisätiedot:

Janika Takatalo
+358 50 574 1700
janika.takatalo@eduskunta.fi